Marvia geeft BiEB Den Bosch één gezicht

BiEB Den Bosch maakt snel en eenvoudig uitingen op binnen huisstijl

800x533

Over Bieb Den Bosch:

Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch verzorgt in opdracht van de gemeente het bibliotheekwerk in Den Bosch en Rosmalen. Met 40.000 leden en een half miljoen bezoekers per jaar is het de grootste culturele instelling in de gemeente.

De Bieb is niet alleen een openbaar gebouw waar je boeken, cd’s en dvd’s kunt lenen. De Bieb is ook een plek van ontmoeting, voor ontwikkeling waar je terecht kunt om te studeren en te werken en biedt een podium voor informatie en cultuur.

Er is een uitgebreid en gevarieerd cultureel biebprogramma met onder meer lezingen en workshops, Maand van het Schrijven, exposities en de jaarlijkse Literaire Manifestatie.

Aanleiding:

De BiEB Den Bosch begeeft zich op een veel breder vlak dan het uitlenen van boeken, en wil deze activiteiten vanuit één sterk label communiceren. Hiernaast zijn de communicatiemomenten en – activiteiten zo snel gegroeid dat het erg kostbaar wordt alles via een DTP’er op te laten maken.

Klantvraag:

1. Opmaakmodule waar medewerkers/ betrokkenen bij de BiEB snel en eenvoudig professionele documenten op kunnen maken.

2. Een beeldbank (DAM) waar alle huisstijl elementen digitaal worden ontsloten, incl. de digitale huisstijlgids.

De Oplossing:

Eén omgeving waarin alle huisstijlelementen zijn opgeslagen en uitingen dmv templates lokaal opgemaakt kunnen worden binnen de huisstijl. Hiernaast kunnen logo’s/foto’s eenvoudig worden gedeeld/geraadpleegd in Brandlocker.  Indien gewenst kunnen opgemaakte uitingen direct naar een drukker worden verzonden voor productie.

Details:
– Uitingen: Flyers, Posters, Folders
– Gebruikers: 20+
– Aantal templates: 15
– Keywords: Huisstijlbewaking, kostenbesparing, gebruikersgemak, DAM