Gleansight Benchmarkt Report: Lokale Marketing Automatisering top prioriteit in 2014

2014 is het jaar waarin de stap naar lokale marketing automatisering wordt gemaakt, Gleanster onderstreept dit nog eens in haar Benchmark Report.

Schermafbeelding 2014-07-15 om 13.50.49

Lokale Marketing, leuke term, maar waar draait het nu om? De corporate en lokale marketeer leven op gespannen voet als het gaat om hun merkbewaking; Lokale marketeers willen zelfstandig creëren terwijl corporates willen regisseren en uniformeren.

 

Naast irritatie en inefficiency is een belangrijk probleem een versplinterde merkbeleving. Gleanster heeft een onderzoek gedaan naar de belangrijkste redenen waarom partijen de stap hebben gemaakt naar Lokale Marketing Automatisering (LMA):

 

 

Personaliseren van lokale marketing uitingen: LMA maakt het mogelijk om op een schaalbare manier lokale marketing uitingen op te maken. Respondenten geven aan 18% hogere conversie te zien in lokale vs landelijke uitingen

– Verhoogde omzet: Gepersonaliseerde communicatie leidt tot een hechtere relatie met loyale klanten, wat leidt tot hogere omzetten. 74% van de lokale ondernemers geven aan beter te weten wat er leeft onder hun doelgroep dan de corporate marketeer

– Kostenbesparing: Door de schaalbaarheid van de oplossing worden kosten bespaard op DTP en versnippering van de andere marketingpakketten (verschillende emailtools)

– Huisstijlbewaking: Cruciaal, in een markt waarin oriëntatie over meerdere kanalen gaat en missers gelijk zichtbaar worden, en viral gaan

– Time 2 market: De doorlooptijd van een lokale/ actuele campagne is momenteel een struikelblok om hier niet aan te beginnen. Door de inzet van LMA worden doorlooptijden gemiddeld met 40% verkort

– Inzicht in marketing effectiviteit: Lokale en corporate marketing wordt vaak door meerdere, separate toolings uitgevoerd. Hierdoor is het lastig te bepalen welke campagnes goed of slecht hebben gerendeerd, omdat het centrale inzicht ontbreekt. Analytics in LMA geven je één centraal overzicht in de performance van je campagnes.

Schermafbeelding 2014-07-15 om 11.29.54

Herkenbaar? Wij hebben de kennis in huis om je lokale marketing effectief op te zetten, weten de mogelijkheden maar kennen ook de valkuilen. Neem contact met ons op om te zien hoe jullie effectief regionaal kunnen communiceren.

Bron: Gleanster